We zijn niet bang
voor technische
uitdagingen

Vegniek: innovatieve machinebouw

Bij Vegniek hebben we een passie voor innovatieve machinebouw. Onze roots liggen in de landbouw. Vandaar dat we ons hebben gevestigd in Emmeloord (Flevoland), ‘the potato capital of the world’. Naast agrarische machines produceren wij machines voor industriële toepassingen. Door onze uitgebreide kennis van metaal, transmissie, hydrauliek, pneumatiek en besturingstechniek zijn onze machines altijd veelzijdig, slim ontworpen en degelijk gebouwd. Nieuwe machines ontstaan bij Vegniek meestal door een inventief idee van onszelf of door vragen uit de markt. Klik hieronder op het Vegniek-assortiment of kijk op de pagina projecten. Neem ook eens een kijkje op onze nieuwspagina.

Selecto 2023

De gloednieuwe Selecto selectiewagen. De nu nog completere, vierwielige aardappelselectiewagen.

Selectron

De gloednieuwe, volledig elektrisch aangedreven SELECTRON selectiewagen! Ervaar deze nieuwe, uiterst comfortabele manier van aardappelen selecteren. Enjoy the silence!

DiscMaster 300

De Vegniek DiscMaster zet een nieuwe revolutie in op het gebied van looftrekken in de aardappelteelt. De looftrekker kenmerkt zich door eenvoud, betrouwbaarheid en zeer goede resultaten.

DiscMaster 150

De Vegniek DiscMaster zet een nieuwe revolutie in op het gebied van looftrekken in de aardappelteelt. De looftrekker kenmerkt zich door eenvoud, betrouwbaarheid en zeer goede resultaten.

RotoMaster 350

De Vegniek vooroverkantelaar is uniek door het ontbreken van draaipunten naast de kist. Hierdoor is de kantelaar breed inzetbaar in zowel het veld als in de schuur.

Rotomaster 200

Speciaal voor de bollentelers hebben wij een compacte vooroverkantelaar ontworpen. Deze machine is slechts 1140 mm breed en heeft een hefvermogen van 2000 kg.

CombiMaster 300

Ondergrondwoeler en zaaibed-bereiding in één. Ideaal om de ondergrond te woelen en een grof zaaibed te bereiden. Speciaal ontwikkeld om verslemping tegen te gaan.

Combimaster 350

De CombiMaster 350 is een bodembeluchter en cultivator in één. Speciaal ontworpen voor maximale capaciteit in gedragen uitvoering. Ideaal om de ondergrond te woelen en een grof zaaibed te bereiden. Hierdoor is het mogelijk om 3 bewerkingen in 1 werkgang uit te voeren zonder tussentijds de grond te berijden. Hierdoor trekt de combinatie erg licht.

Hunter 600

Bodembeluchter met capaciteit en oerdegelijk gebouwd. De Hunter 600 heeft een werkbreedte van maar liefst 6,0 m. Terwijl de transportbreedte binnen de 3,0 m blijft. Doordat de tanden in V-vorm staan, heeft de grond meer ruimte om te breken. Hierdoor ontstaat er minder slijtage en trekt de machine lichter.

Voorzetwoeler

De Vegniek voorzetwoeler met hydraulisch uithefbare tanden

CultiMaster 450

Bodem cultiveren met de Vegniek CultiMaster 450 vaste tand cultivator. De CultiMaster 450 is oerdegelijk gebouwde 4,5 meter brede vaste tand cultivator voorzien van een robuuste nalooprol. Door het V-vormige frame zit er meer ruimte tussen de tanden met als gevolg dat de machine lichter trekt en er minder slijtage ontstaat.

MultiMaster

Met de multifunctionele MultiMaster is het mogelijk om in 1 werkgang de bodem te beluchten, cultiveren en in te zaaien. Tevens zijn de verschillende componenten afzonderlijk van elkaar te gebruiken.

Accessoires Kantelaars

Met deze accessoires wordt de Vegniek vooroverkantelaar nog veelzijdiger inzetbaar.

LoadMaster 225/250

De Vegniek schepbakken zijn speciaal ontwikkeld voor maximale capaciteit in combinatie met productvriendelijkheid.

LoadMaster 300

De Vegniek schepbakken zijn speciaal ontwikkeld voor maximale capaciteit in combinatie met productvriendelijkheid.

Vorkenborden

Ideaal voor efficiënte kistenhandling. Transporteer 2 volle of meerdere lege kisten in 1 keer. De kisten staan tevens stabieler tijdens het transport.

Sporenwisser

Door middel van de Vegniek sporenwisser kan de storende laag die gecreëerd wordt door de trekker in dezelfde werkgang worden losgetrokken.

Nalooprollen

De Vegniek kooirollen en ringenwalsen zijn leverbaar in een aantal standaard uitvoeringen. Daarnaast kunnen wij nalooprollen produceren op klantwens. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Selecto

De Selecto vierwielige aardappelselectiewagen is de meeste degelijke en complete selectiewagen op de markt.

Onze werkwijze

Een vraagstuk uit de markt of een eigen idee is bij Vegniek vaak de start voor een nieuwe machine. In een brainstorm bedenken we oplossingen, die we daarna uitwerken tot een ontwerp. Wanneer we veel van het ontwerp verwachten, zetten we het om naar een gedetailleerde 3D-tekening. Ook kunnen we via computersimulatie de werking testen. Loopt u rond met een idee? Neem gerust contact op voor een afspraak om erover te sparren. Wilt u eerst meer weten over Vegniek? Bekijk dan de pagina Over ons.

 

 

 

info@vegniek.nl
+31 527 23 10 99