Over Vegniek

Technische uitdagingen voor landbouw en industrie. Daar zijn we bij Vegniek gek op. Door verduurzaming en nieuwe teelt- en productiewijzen zijn er steeds weer nieuwe machines nodig. Vegniek speelt hier op in met innovatieve machinebouw. Met onze kennis van metaal, hydrauliek, pneumatiek, transmissie en besturingstechniek weten wij steeds weer producten te ontwikkelen die beter, slimmer of goedkoper zijn, terwijl we oog houden voor de hoogste kwaliteit. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij onze producten en projecten om te ontdekken wat we bedoelen.

 

Innovatieve machines

We vertellen u graag wat over onze historie. Erik van der Vegt is Vegniek in 2013 gestart in Luttelgeest. Met roots in de landbouw begint hij met het ontwikkelen van innovatieve machines gericht op de agrarische sector. Een van de eerste machines, de vooroverkantelaar, wordt een succes. Dit laat tevens de vraag naar andere inventieve machines groeien. Ook de productiesector klopt bij ons aan. Vegniek heeft in de loop der jaren diverse machines voor de industrie gerealiseerd.

 

Onze werkwijze

Een nieuwe machine begint vaak met een idee van onszelf of met een vraag uit de markt. We bedenken oplossingen, bekijken die van alle kanten en starten daarna met ontwerpen. De beste ontwerpen werken we uit in een gedetailleerde 3D-tekening. Om de werking van een machine te testen, maken we gebruik van computersimulatie. Zo laten we niets aan het toeval over. Neem gerust contact op wanneer u een goed idee hebt en een partij zoekt om die verder te ontwikkelen en te realiseren.

 

Vegniek groeit

Het Vegniek-team groeit gestaag. Inmiddels bestaan we uit een groep gedreven lassers, monteurs en ontwerpers. In 2020 zijn we naar een nieuw pand in Emmeloord (Flevoland) verhuisd met genoeg ruimte voor ontwerp en realisatie. 

Scholen hebben de weg naar Vegniek ook gevonden. Wij zijn leerwerkbedrijf   geworden en bieden stageplaatsen, zowel in onze compleet ingerichte werkplaats als op onze ontwerpafdeling. Voor scholieren en studenten is Vegniek een uitdagende leeromgeving.

 

Verkoop Vegniek-producten 

Vegniek richt zich vol op de ontwikkeling en uitvoering van machines. De verkoop in Nederland van de Vegniek-grondbewerkingsmachines en -looftrekkers besteden we uit aan Mechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren BV in Tollebeek. Daarnaast verkopen diverse dealers de vorkenborden en vooroverkantelaars van Vegniek. Neem gerust contact op voor het dealeradres bij u in de buurt.

Erik van der Vegt
Directeur
Paul Breeman
Lasser
William Stehouwer
Lasser
Dave Bijl
Monteur
Harrie van der Vegt
Allround medewerker
Maarten van Maldegem
Engineer
Melle den Hollander
Engineer
info@vegniek.nl
+31 527 23 10 99